Jag skall inte säga att suget efter sött helt har släppt. Men det tar
inte över vardagen längre och lämnar utrymme i min hjärna för andra
tankar. Jag är en kreativ person men när jag har mina sockersvängningar
är jag antingen för speedad eller för låg för att genomföra dem. Jag kan
tänka klarare nu på något sätt.
Ett område som kräver kreativitet
är maten. Igår hade jag utlovat köttbullar till middag (jag kom hem
tidigast och helt på sin plats att det var mitt ansvar). Jag älskar
potatis, lingonsylt, gräddsås, inlagd gurka och köttbullar på tallriken.
Men jag kände att jag ville prova något nytt. Köttbullarna gjorde jag
som vanligt på nötfärs, lök, salt, peppar, grädde och lite ströbröd. Men
istället för potatis kokade jag blomkål och lök häftigt till det mesta
vattnet hade ångat bort. Då hällde jag på grädde och så fick det
fortsätta puttra i några minuter. Det blev jättegott! Men här kommer min
lösning: Barnen vill ha stuvade makaroner till köttbullarna. Och när
man tänker efter är det kass. Vit pasta blandas upp med vetemjöl och
helst skall man ha några matskedar strösocker i. Jag kompromissade och
kokade makaroner. Men i stället för stuvning och socker hällde jag över
lite gräddkokad blomkål över makaronerna. Det såg ut som vanligt och
blev gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar